open-sea-psycho

פסיכותרפיה- אני האדון של חיי

 

כמטפל, היכולות המקצועיות  הגבוהות שלך משתלבות באישיות האוהבת שלך וביחד חוללו פלאים בחיי.
אני מודה לך מקרב לב על הכל.

 

כשיש מצוקה טיפול פסיכולוגי או פסיכותרפיה הן אפשרויות מצוינות לצמיחה.

פסיכותרפיה מקצועית תתרום לסיפוק רב יותר מהחיים, מיקוד, תחושת משמעות ואושר.

הטיפול בפסיכותרפיה מתבסס קודם כל על יצירת קשר אישי. תקשורת בין אישית כזו נוצרת במהלך המפגשים על ידי שיתוף. המפגש הטיפולי הוא המקום הבטוח שבו ניתן לחשוף  סודות, מחשבות, רגשות, פנטזיות, חלומות ודעות. אני כמטפל מכיל בגישה אוהדת את החלקים השונים באישיות אשר מתבטאים בטיפול. זאת מבלי לשפוט או להציע הצעות. המטופל בדרך כלל יבחן עד כמה באמת אפשר לסמוך עלי כמטפל. אם יגלה שאכן אפשר לסמוך – התהליך יעמיק. ואז- עניינים לא מודעים יהפכו למודעים. מודעות זו מאפשרת בחירה רבה יותר, עוצמה, ערך עצמי ושמחה. אני האדון של חיי ויכול להחליט מה היא דרכי.

פסיכותרפיה  מתאימה לי?

פסיכותרפיה מתאימה לכל אדם בוגר, נער/ה או ילד/ה החווה קשיים בתחום חיים מסוים כגון: קושי ביצירת קשר בין אישי או  קשר זוגי, חרדה, דיכאון, אובדן, משברי חיים,אסרטיביות, הפרעות אכילה, לחץ, מתח או כל נושא אחר אשר ניכר כי מפריע למהלך החיים התקין או מעקב התפתחות אישית וצמיחה.

מה מיוחד בפסיכותרפיה שלך?

הגישה שלי לפסיכותרפיה היא גמישה ומותאמת לך.
זוהי גישה מכבדת
: אני לא מפרש, אני כן מברר וחופר כמה שצריך. כלומר, אני לא בא עם  דעות מוצקות אלא פוגש  כל אדם בייחודיות שלו מתוך סקרנות.

גישה הוליסטית: לכלול בתהליך את כל החלקים: גוף, רגש, מחשבה. לכל חלק יש חשיבות ורק השילוב ביניהם יניב תוצאות.
גישה דיאלוגית: הדיאלוג הוא חשוב ביותר להצלחת התהליך. דיאלוג בגובה העיניים שבו האדם שבמטפל פוגש את האדם שבמטופל
גישה יצירתית: כתיבה, ציור, שיחה, משחקי תפקידים ועוד. זאת בהתאם לצרכים הספציפיים שדורש המפגש
גישה חוויתית: שמה דגש על החוויה בכאן ועכשיו.

 

תוצאות הפסיכותרפיה

התוצאה העיקרית היא להכיר את עצמי טוב יותר על החלקים שאני אוהב ועל אלו שפחות. מתוך הכרות זו לפעול טוב יותר בחיים ולהיות עדין עם עצמי בהקשר למה שעדיין מטריד ולא מספק.

לדוגמא: אם הגעתי לטיפול מתוך תשומת לב לכך שאני עוסק רבות בריצוי של אנשים אחרים, סביר שאגלה בטיפול מה אני באמת רוצה וצריך ולא איך אספק צרכים של אחרים. אז אוכל גם פחות לרצות אחרים, ויותר להיות נאמן לעצמי.

 

לנסות את זה בבית:

  1. כתבו לעצמכם דבר על עצמכם שאתם הייתם מעדיפים לשמור בסוד. זו יכולה להיות מחשבה או התנהגות שאתם שומרים לעצמכם. כתבו אותה אותן בפירוט.
  2. למשל: אני מכור ל..למרות שאני מנסה כל יום מחדש להגמל מ..אני לא מצליח. זה פוגע לי בחיים באופן כזה וכזה. יש לי מחשבות כאלו וכאלו על עצמי סביב עניין זה. חשוב -שלא תקראו את סעיף 3 לפני שסיימתם את סעיף 2 במלואו J
  3. עכשיו, עצמו את העיניים ודמיינו עצמכם חולקים את מה שכתבתם עם מטפל שאתם סומכים עליו. איך זה מרגיש לשתף בדבר כל כך אינטימי? אילו מחשבות עולות עכשיו? לאילו תחושות הנכם מודעים בגופכם?

הסבר: המפגש הדמיוני עם המטפל עשוי לדמות את הערך הטיפולי. היכולת לחלוק מצוקה או דבר שמתביישים בו היא צעד ראשון בדרך להקלה.

* ההתנסות אינה תחליף לטיפול מקצועי.