שורשים - תנועה אוטנטית

תנועה אוטנטית

"אני שוכבת על הפרקט. נותנת למשקל לזרום למטה, לקרקע, נושם. לוקחת זמן לעצמי בידיעה שאני נצפית בעיניים אוהדות. שמה לב לתנועות קטנות בבהונות, נשימה. במרכז בית החזה משהו נפתח. בלי לחשוב, התנועה מגלה את עצמה"..

תנועה אוטנטית היא אלתור גופני וקולי מתוך הקשבה עמוקה והשעיית החשיבה, ככל האפשר. במפגש קיים מתנועע ועד (witness) שמתבונן בתנועה. מפגש יכול להתחיל בשיחה קצרה ולאחר מכן- האדם שנע מוצא מקום נוח לעצמו, עוצם את העיניים על מנת שיוכל לחוש את התנועה שבתוך גופו. לאחר מכן הוא מחכה לסימן או גירוי פנימי שמתוכו תנבע התנועה. בצורה המקורית של תנועה אוטנטית האדם הנע- עושה זאת ללא כל הכוונה או ציפייה. יחד עם זאת במפגש טיפולי אני מתאים את התגובה והתמיכה שלי-לצורך של המטופל

הסיפור הפנימי

כאשר הנעה מתמסרת לתנועה, יעלו לרוב גם תכנים נפשיים אשר גם הם יבוטאו דרך תנועה וקול.
תכנים אלה יעובדו בהמשך המפגש במידת הצורך. התנועה נקראת אוטנטית כי אינה מושפעת מהחלטות של האדם הנע אלא נובעת לגמרי מאימפולסים פנימיים. היא יכולה להיות חלקית, מהוססת, עצורה, מתפרצת. הדגש הוא שהיא כולה של מי שנע אותה.

תפקיד העד/ה

העד מתבונן בנע. נותן לתחושות שלו עצמו לעלות ומודע להן, בשעת הצפייה. הכוונה היא לצפות ללא שיפוט, השלכה או פירוש. פשוט להתבונן. גם כאן יש ריקוד אלא שהוא פאסיבי יותר ברמה התנועתית ויכול להיות עשיר מאוד ברמה התחושתית- נפשית.

"זה כל כך מרגש להרגיש אוטנטית. התנועה והגוף מאפשרים להתקרב לאמת הזו. נותנים לראש מנוחה מהמחשבות ואז נוצר משהו חדש ומלא יותר"

לאחר התנועה

במפגש שלאחר התנועה מתקיים שיתוף. מי שנע משתף בחוויה ובתכנים שעלו בזמן התנועה. מי שצופה- משתף בחוויה שלו תוך תיאור התנועה בזמן הווה. במפגש טיפולי ניתן להעמיק את התכנים וגם לצאת לריקוד נוסף סביב נושא שעלה בעיבוד.

תנועה אוטנטית יכולה להתקיים קבוצה גדולה יותר כאשר העבודה היא בדרך כלל בזוגות.